miercuri, 5 septembrie 2018

La targuit prin curtile bucurestene!

Nu stiu daca ati observat si voi in ultimul timp acest fenomen: nu numai ca s-a marit numarul acestor targuri de obiecte ce-si cauta sau isi inventeaza o alta utilitate, dar si organizarea lor este din ce in ce mai buna si mai complexa. In plus, a disparut caracterul sezonier, ele fiind organizate periodic pe tot parcursul unui an.
Deci, daca ai  obiecte pe care le-ai aruncat undeva intr-o cutie si doar cu ocazia curateniei ti-aduci aminte de ele sau daca ai obiecte pe care nu crezi ca le vei mai purta sau folosi vreodata sau vrei sa iti inlocuiesti unele obiecte din garderoba sau din casa sau pur si simplu vrei sa vezi cum e la un astfel de targ, iata propunerea mea de saptamana aceasta:Poti sa fii vizitator, pentru inceput, apoi poti sa iti iei inima in dinti si sa treci de partea cealalta a mesei, adica sa fii expozant. Iar dupa ce prinzi destul curaj, poti sa organizezi asemenea targuri chiar la tine in oras, in cartier, poate chiar in curtea ta. Si sa aduci astfel mica ta contributie la crearea si/sau dezvoltarea unei comunitati mai atenta la nevoile celor din jur, mai responsabila in privinta reciclarii si dornica de a comunica fata in fata , nu doar virtual.

Iata si un mini-interviu cu fetele din spatele acestui targ:

1.Cum, cand si de ce v-a venit ideea de a organiza acest tip de targ?

Ideea noastra s-a nascut intr-o dupa amiaza de Aprilie, pe o banca din Cismigiu. Stand la taclale ca intre fete, am hotarat sa ne aducem aportul in salvarea Planetei si cum puteam face asta? Creand o comunitate de oameni  care sa rezoneze cu ideea noastra, aceea, ca, Planeta are nevoie de noi pentru a se mentine curata.

2.Care credeti ca sunt avantajele participarii la asemenea targuri?

Credem ca fiecare dintre noi ar trebui sa ia atitudine si, asa cum invatam usor, usor sa separam plasticul si cartonul de gunoiul menajer, tot la fel ar trebui sa ne gandim de doua ori inainte de a arunca la gunoi hainele nepurtate sau mai vechi.
Ne-am gandit ca, cu cat comunitatea noastra Sophisticat este mai mare, cu atat mesajul nostru poate ajunge la cat mai multi oameni. Avem un motto cute dupa care ne ghidam" Reduce Reuse Recycle! Save the Planet! It's the only Planet with chocolate"😊


Detalii despre targ, chiar aiciSOPHISTICAT YARD SALE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu