sâmbătă, 30 iunie 2018

Cantari regale la biblioteca!

Corul Regal, aflat sub directul patronaj al Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei, are un proiect tare frumos la 100 de ani de la infaptuirea Marii Uniri: un turneu aniversar dedicat Centenarului. Astfel in perioada iulie-noiembrie 2018, corul va fi prezent in orase romanesti, dar si de peste granita, cum ar fi Bucuresti, Iasi, Chisinau, Cernauti, Alba Iulia, Cluj, Ramnicu-Valcea si va evolua impreuna cu ansambluri corale din localitatile respective.Debutul acestui turneu  va avea loc maine, la Biblioteca Nationala, alaturi de corul B.R.D., de la ora 19, in sala Atrium.
Si nu, nu va ganditi ca autoritatile nu fac aproape nimic pentru a celebra cei 100 de ani de la Marea Unire. Ganditi-va ca sunt totusi multi oameni care nu se resemneaza, care nu vor sa petreaca in uitare acest an, care cred ca puterea trecutului trebuie sa se rasfranga asupra viitorului.  Tu ce amintiri vrei sa ai de centenar?

"Capitalele Unirii va marca această aniversare importantă pentru națiunea română prin ceea ce are mai de preț țara noastră: artă, cultură și spiritualitate. Proiectul nostru dorește să realizeze o reparație istorică, reunind în mod simbolic, din punct de vedere muzical și artistic, toate provinciile istorice ale României, care în prezent intră în componența a trei state suverane: România, Republica Moldova și Ucraina. "( extras de pe pagina de facebook Capitalele Unirii ).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu