duminică, 17 aprilie 2016

Un portughez prin Romania!

Da, da, la propriu va spun, pentru ca este vorba de un turneu national de muzica fado!, turneu sustinut de Ricardo Caria. Ei, cine e Ricardo Caria? Nu stiti? Bine, nici eu nu stiam pana acum cateva zile, cand mi-a picat sub nas titlul cu turneul si am ascultat o melodie si apoi...........am inceput sa fac cercetari. Pentru ca mi-a placut: si personajul si muzica. Da, Ricardo Caria e un personaj: angajat la o multinationala, a venit pentru o perioada de cateva luni in Romania, dar......nu a mai putut pleca. Din Romania, pentru ca de la multinationala a plecat , ascultandu-si instinctul si talentul pe care il avea, acela de a canta.Este oarecum o ironie si un paradox al acestei  tari:  aud despre foarte multi straini care vin pe la noi si se hotarasc sa nu mai plece, fara a putea spune de ce, pe cand tineri de prin ultimele clase de liceu, intrebati fiind ce vor sa faca mai departe, spun cu inconstienta: sa plec undeva, prin Europa! Poate ca doar daca te indepartezi de ea, poti sa o vezi si sa o intelegi mai bine? Poate.

E vorba despre un turneu deosebit, care combina muzica cu arta plastica, in fiecare oras vor avea loc si  expozitii despre istoria muzicii fado si despre Amalia Rodrigues, cea careia ii este dedicat de altfel intreg evenimentul.
De asemeni, o chitara portugheza va fi adusa special din Portugalia de catre Luis Coelho, o chitara ce scoate sunete specifice acestui stil de muzica ce a fost declarat de UNESCO in 2011 ca facand parte din Patrimoniul Cultural Imaterial al tarii.


Cititi povestea turneului aici, merita: Sempre Amalia

Si aici, cateva acorduri pentru cei care mai au indoieli:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu