vineri, 17 mai 2019

Griuri de Romania intr-o carte colorata

O colectie de povestiri scrise cu umor, uneori negru si cam trist, cu multe cuvinte care, daca ar fi citite cu voce tare, ar fi inlocuite de "beep". Socant, ar putea spune multi dintre cei pentru care sexul este inca un subiect tabu, dintre cele care nu merita atentie, si cu atat mai putin toleranta.Nu, nu sunt toate povestirile despre sex, ce credeati? Mai sunt si despre neputinta de a te ridica, despre ignoranta si ce bine poti trai cu ea, despre incapacitatea de a crea legaturi cu alti oameni, cu natura, cu tara sau chiar cu tine insuti.

Sa va zic acum top trei povestiri , dupa gustul meu, si cate un citat reprezentativ:

1.Povestea Babei Dochia - "Dar, vazand ca cerul era rosu, isi dadu seama ca arde toata tara....Scoase o perie din geanta si incepu sa se pieptene. Voia sa arate bine, in caz ca venea televiziunea."(pagina 67)

2.Takamura! - "Daca se strica, se strica! Facem licitatie, alegem o firma buna, cu meseriasi cu experienta, profesionisti! N-avem nevoie de ajutorul dumitale! Ne descurcam si singuri!"(pagina 23)

3. Policolor/fabrica de sticla: "Comunistii au hotarat ca griul este cea mai buna culoare pentru scopurile lor: oamenii care traiesc inconjurati de gri sunt docili, prosti, adica prostiti, lipsiti de orice impuls al schimbarii sau sentiment al dreptatii si fairplay-ului, atat de raspandite in restul lumii, atat de necomuniste."( pagina 36)

Acestea fiind zise, va urez lectura placuta! Cartile pot fi culori in viata voastra, nu va lasati inconjurati de gri.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu