luni, 9 mai 2016

Maine, sarbatoarea de 10 Mai la Castelul Peles!

Stire preluata de pe site-ul Romania Regala


" Casa Majestății Sale vă invită mâine la tradiționala Garden Party și un concert de gală la Castelul Peleș marți, 10 mai 2016, la ora 17.00.
Intrarea este liberă pentru toată lumea. Publicul va avea acces pe peluza din fața castelului. Detalii privind participarea la sărbătoare pot fi solicitate la adresa email garden.party@palatulelisabeta.ro/
Programul zilei
Accesul pe peluza din fața castelului este permis începând cu ora 16.00.
Drumul de la intrarea pe domeniu până la castel se va face pe jos pentru toti participanții. Intrarea mașinilor pe domeniu este interzisă.
Între ora 17.00 și ora 18.00, Orchestra Reprezentativă a Armatei va susține un concert cu muzică de pe toate meridianele lumii.
La ora 18.00, Familia Regală va ieși pe balconul castelului (vedeți fotografia de dedesubt), pentru a saluta participanții la sărbătoare. Trei avioane ale Iacărilor Acrobați vor survola parcul regal.
 


 La ora 18.30 va începe Concertul de Gală. Muzicienii vor evolua pe o scenă așezată în aer liber, pe terasa castelului. Imaginile vor fi preluate pe două mari ecrane, vizibile pentru toți cei aflati pe peluză.
Concertul va fi susținut de orchestra lărgită a Cameratei Regale, având ca invitați pe dirijorul Tiberiu Soare, violonistul Remus Azoiței și tenorul Teodor Ilincăi.
Repertoriul va cuprinde piese din creația compozitorilor români George Enescu, Iosif Ivanovici, Ciprian Porumbescu și Grigoraș Dinicu, precum și lucrări de Giacomo Puccini, Camille Saint-Saëns, Ernesto de Curtis și Eduardo di Capua.
Familia Regală va urmări concertul de pe terasa Castelului Peleș. Concertul se va încheia la ora 19.30.
Cine poate participa la sărbătoare?
Sunt bineveniți toți cei care doresc să ia parte la eveniment din țară, din Republica Moldova sau din alte colțuri ale lumii.
Intrarea va fi liberă.
Familia Regala așteaptă cât mai mulți români să vină la Castelul Peleș, la această sărbătoare importantă pentru Coroană și pentru națiunea română. Sunt binevenite grupuri reprezentând organizații, instituții sau comunități.
Ospitalitate și logistică
În ziua de 10 mai 2016, pe cuprinsul Domeniului Regal Sinaia vor sta la dispoziția participanților la evenimente restaurantele “Stăvilar”, “Cuțitul de Argint”, “Bastion” și “La Tunuri”, Cofetăria de pe terasa Vilei Economat-Tunuri și Restaurantul Carol Gastro Bierhaus de la Economat. Restaurantele vor fi deschise între ora 12 și ora 23 și vor avea terasele extinse și amenajate special pentru sărbătoare.
Parcările auto vor fi gratuite pe parcursul zilei de 10 mai 2016 pe întreg Domeniul Regal Sinaia. Pentru autocare sau microbuze sunt alocate parcările de la intrarea pe domeniu din bulevardul Ferdinand și cea de lângă Hotelul Furnica."


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu