marți, 19 decembrie 2017

Omagiu Reginei-Soldat

Regina Soldat este Regina Maria a Romaniei, cea despre care stim cu totii acum, ca a infaptuit unirea tuturor romanilor, alaturi de Regele Ferdinand, in anul de gratie 1918. Si mai stim ceva cu totii, sper, ca este bunica Regelui Mihai I al Romaniei, acest model de om, de conducator si de ROMAN, la ale carui funeralii regale exceptionale am participat acum cateva zile. 
Asadar, asta seara , de la ora 18, in foaierul Teatrului National Bucuresti,  va fi vernisata expozitia de fotografie Regina-Soldat, in amintirea acelor vremuri tragice, dar si pentru o mai buna cunoastere a trecutului, a istoriei adevarate si a unor oameni pentru care ar trebui sa ne consideram norocosi ca i-am avut in aceasta tara. Pentru ca, asa cum spunea si Regele Mihai, "lumea de maine nu poate exista fara morala, fara credinta si fara memorie." 
Expozitia este curatoriata de Anca-Beatrice Todireanu, presedinte al Asociatiei Romania Culturala, iar in deschidere va vorbi Ion Caramitru, si va fi deschisa publicului pana pe 15 ianuarie 2018.


Un comentariu:

  1. Ce frumos! Mulțumim! Regina Maria a fost cea mai mare personalitate feminină a României... Singura Regină care a coborât în tranșee!!!
    Și se pot spune enorm de multe lucruri interesante despre SUVERANA noastră! AȘA CĂ VĂ INVITĂM LA EVENIMENTELE NOASTRE! MULȚUMIM DENISA!
    Cu prețuire,
    drd. Anca Beatrice Todireanu
    președinte Asociația România Culturală

    RăspundețiȘtergere