duminică, 7 august 2016

Regina Ana, Regina din vis!

Da, din visele parintilor, bunicilor sau strabunicilor nostri! Pentru ca, nu-i asa, dupa razboi, o natiune intreaga a visat sa nu cada prada comunistilor, a visat ca vor veni americanii, a visat ca Regele Mihai se va intoarce in tara lui, si nu singur, ci insotit de cea la a carei disparitie suntem martori azi: Regina Ana, multiubita lui sotie.
Doar un scurt exercitiu de imaginatie va rog sa faceti: cum ar fi aratat azi Romania sub titulatura de Regat? Poate ar fi fost mai aproape de esalonul intai al tarilor cu respect, prosperitate si incredere? Poate! Oricum, va recomand sa o descoperiti chiar si acum, in al doisprezecelea ceas, pe Regina Ana, sa-i descoperiti modestia, simtul umorului, taria de caracter, vointa, si sa va ganditi ce ar fi devenit o tara iubita de asemenea modele?!?!?
Si pentru ca, alaturi de reflectiile interioare, gandurile si emotiile pe care un asemenea eveniment ni le produce, exista si o serie de ritualuri exterioare ce trebuie respectate, va recomand sa va uitati pe Programul funeraliilor Reginei Ana, si sa decideti la care din ele veti participa. Sau nu. Regina Ana va va iubi pe toti la fel, pentru ca asta e menirea unei Regine!

portret in acuarela de Karol Racz Sochirca


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu