duminică, 3 aprilie 2016

Din ciclul: Prin Bucuresti, de la teorie la practica!

Sunt fascinata de faptul ca gasesc mereu oameni frumosi, care iubesc Bucurestiul si doresc sa il arate si celorlalti, din diferite unghiuri, puncte si viziuni.Da, se pare ca orasul este iubit, insa nu de majoritatea locuitorilor lui, deci de lucru ar mai fi. Stiti care cred eu ca  e diferenta intre un oras care arata bine si pe care il simti ca fiind al tau si unul de care doar te folosesti pentru propriile interese, trecand nepasator prin el? Iubirea, da, iubirea este cea care face ca un oras sa iti zambeasca, grija fata de el, interesul fata de strada , cartierul, zona in care locuiesti, toate acestea la un loc pot face dintr-o simpla aglomerare de cladiri, copaci, masini, oameni un spatiu pe care sa-l numesti cu drag: orasul meu!
Acum sa va spun despre acesti oameni minunati si tururile lor de descoperit noi povesti, necesare unei cunoasteri cat mai bune a Bucurestiului: este vorba mai intai, de vechea noastra cunostinta, Andrei Berinde, aka Calator prin garile de odinioara, care in aceste doua zile de weekend ne plimba prin Bucurestii celui de-al doilea razboi mondial; daca va grabiti, mai puteti sa va alaturati grupului de la 11.45, la  Gara de Nord, detalii aici Bucurestii in timpul razboiului.


Apoi, Asociatia Editura Istoria Artei ,adica EIA,  un ONG care se ocupa de cursuri non-formale in domeniul culturii, organizeaza  azi de la ora 12,  un traseu urban Paul Gottereau. Trebuie sa va spun ca pentru acest traseu se faceau inscrieri pana pe 1 aprilie, dar daca vreti intr-adevar sa mergeti, cred ca veti gasi deschidere din partea organizatorilor. Oricum, merita incercat, si daca nu reusiti acum, urmatorul va fi pe 8 mai!
Intalnirea are loc la Palatul CEC de pe Calea Victoriei, iar participarea la eveniment este de 10 lei!

Ca bonus, sa va zic acum si de un tur pietonal  prin Targoviste! Da, fosta capitala a Tarii Romanesti, aflata la 80 de kilometri de actuala capitala a Romaniei, a intrat in atentia lui Geograf Andrei Ionel, 
care chiar in aceste momente probabil ca le explica participantilor la Turul pietonal, vechi povesti despre Turnul Chindiei si Curtea Domneasca, cateva din popasurile de pe parcurs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu