marți, 17 mai 2016

Targu Jiu in fotografii vechi!

Iata o initiativa a unei comunitati, nu stiu daca unica, dar in orice caz admirabila, de a alcatui o expozitie cu fotografii vechi ale orasului din care face parte. Comunitatea se cheama Targu Jiu Odinioara, iar orasul este chiar cel de langa Jiu, chiar cel in care respira operele lui Brancusi. Astazi, 17 mai 2016, la ora 19, are loc vernisajul la Muzeul Judetean "Alexandru Stefulescu", si sunt asteptati atat cei care au contribuit cu fotografii la aceasta minunata aducere-aminte, cat si cei care vor sa afle cat mai multe despre viata si istoria de demult a acestui oras.

Sa vrei sa afli mai multe despre locul in care traiesti mi se pare un act necesar, dar sa si  incepi efectiv sa colectionezi fotografii, sa cauti in arhive, sa te documentezi si sa organizezi o asemenea expozitie, asta mi se pare un act de patriotism. 
Un omagiu adus celor dinaintea ta, un fel de a arata ca iti pasa de locul unde te-ai nascut sau unde ai ales sa traiesti sau unde ai fost adus de soarta, si toate acestea merita a fi cunoscute de cat mai multa lume. Deci, mergeti la expozitie zilele acestea, descoperiti-va radacinile! Sau bucurati-va doar de  frumusetea unor vremuri apuse!


 

Detalii despre eveniment chiar aici: Targu Jiu in fotografii vechi


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu