luni, 7 martie 2016

Ce (nu) stim despre arhitectura interbelica!

Cred ca arhitectii sunt primii care deseneaza sufletul unei case pe hartie. Va spun sigur, o casa are un  suflet , are o viata a ei, care incepe cu prima linie trasa de un creion pe o planseta din biroul unui arhitect. Apoi, incepe  sa se dezvolte odata cu toti cei care o   vor locui si care isi vor lasa fiecare  energia, buna sau rea, si inspiratia, mai buna sau mai putin buna. Si asa se naste o poveste, o poveste a unei case. A unei cladiri. A unei gari.Si asa vrei sa afli mai mult, vrei sa nu mai treci nepasator pe strada, vrei sa scrii si tu povestea ta si a casei tale.
Ei bine,  iata aici o invitatie la o conferinta despre arhitectura din perioada interbelica, conferinta la care vei putea afla cateva povesti, pe care sa le spui si tu mai departe, sau din care, de ce nu, sa te inspiri.




Andrei Berinde este un tanar pasionat de gari, trenuri, face tururi prin Bucuresti si chiar prin tara, si va  asteapta cu drag la conferinta, pe 10 martie 2016, ora 19!  Intrarea este libera!

Informatii despre eveniment: Arhitectura interbelica

Eu am vrut sa aflu mai multe  si i-am pus lui Andrei trei intrebari. Iata aici raspunsurile:

 1.De ce arhitectura interbelica?

  Arhitectura interbelica - pentru ca acea perioada si mai ales ultima sa parte (anii '30) au reprezentat apogeul dezvoltarii Romaniei secolului XX.

 2.Cum s-a nascut pasiunea pentru arhitectura?

 Pasiunea pentru arhitectura a izvorat din cea pentru istoria cailor ferate din Romania, in momentul in care am inceput sa studiez mai detaliat arhitectura garilor si a altor cladiri ce au legatura cu "lumea drumurilor de fier

  3. Mai ai in vedere si alti arhitecti ai acelei perioade?

Mai am in vedere si alti arhitecti din anii interbelici si din alte perioade, fiind atras in special de proiectele cladirilor unor gari binecunoscute.


Detalii despre ce face Andrei Berinde aici: Calator prin garile de odinioara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu