luni, 21 martie 2016

Muzeul comunismului - un muzeu al neuitarii!

Da, este absolut necesar un muzeu al comunismului, dar asta se discuta de peste 25 de ani! Si din nou o  alta dezbatere pe aceasta tema va avea loc maine, 22 martie 2016, organizata de Centrul de Studii in Istorie Contemporana si Fundatia Konrad Adenauer. 
Invitatii sunt : 

-Sven -Joachim Irmer  ~KAS
-Radu Preda  ~IICCMER
- Dragos Petrescu ~CNSAS
- Florin Alexe ~deputat
- Ion Caramitru ~ actor

si vor fi moderati de Alin Muresan de la CSIC.

Sigur ca dezbaterile sunt importante, dar daca ele nu duc si la un rezultat concret, intr-o perioada rezonabila, atunci inseamna ca undeva se creeaza un  blocaj, voit sau nu.Probabil ca ar trebui sa ne implicam cat mai multi in dezbatere, dar si apoi, in trecerea de la idee la fapta. Pentru ca aici am observat ca suntem cam indiferenti: legi exista, de exemplu,  dar aplicarea lor, deci punerea in practica, lasa mult, mult de dorit. 

 Cititi despre intrebarile ce vor fi puse in cadrul dezbaterii chiar aici : Muzeul Comunismului, si puteti chiar sa va ganditi si la altele pentru maine. 







 Si, da, stiu, exista Memorialul Victimelor Comunismului la Sighet, Memorial creat cu niste eforturi extraordinare de catre doi oameni minunati si foarte dragi mie: Ana Blandiana si Romulus Rusan, dar eu cred ca nu e de-ajuns. Nu avem dreptul de a uita vreodata ce a insemnat comunismul pentru Romania, dar mai ales avem obligatia de a nu lasa generatiile viitoare sa creada ca a fost doar o perioada in istorie. Pentru ca a fost mai mult de atat : a fost o manipulare grosolana a vietilor ,  a mintilor si sufletelor catorva generatii, dar atat de abil si de puternic construita, incat si azi se mai aud ecouri de slavire a acelor timpuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu